Bi radi na svojem potovanju poceni najeli avtomobil? Na spletu je ponudbe veliko in prav tako tudi veliko različnih cen, a za nerealno nizkimi cenami, ki pritegnejo našo pozornost, se običajno skrivajo dodatni stroški, pomanjkljiva zavarovanja in večje tveganje. Če bi radi najeli avtomobil kjerkoli na svetu, brez drobnega tiska, z vnaprej znanimi pogoji najema, vključenimi vsemi nujnimi in priporočljivimi zavarovanji in še vedno po ugodni ceni, to storite na spletni strani billiger-mietwagen.de.

Avto sva na tej spletni strani rezervirala večkrat. Prvič za potovanje po Islandiji, nato še v San Franciscu za potovanje po zahodu ZDA, v Lizboni za road trip po Portugalski, v Malagi za road trip po Andaluziji … Pri najemu nisva nikoli imela težav, nobenih zapletov in dodatnih stroškov ob prevzemu ali vračilu avtomobila.

Kako deluje billiger-miertwagen.de?

Zagotovo poznate iskalnik in primerjalnik cen nastanitev Trivago ali iskalnik in primerjalnik cen letalskih kart Skyscanner? Billiger Mietwagen je za poceni najem vozil enako kot Trivago za nastanitve in Skyscanner za letalske karte. Posrednik (npr. CarDelMar, AutoEurope, Argus Car Hire, Cars & Camper …) na Billiger Mietwagen je kot Booking.com ali Hotels.com na Trivagu, ponudnik (npr. Alamo, Thrifty, Sixt, Budget, Dollar, SicilybyCar, Avis …) pa je kot hotel na Booking.com ali Hotels.com. Če ste že uporabljali Skyscanner za iskanje poceni letalskih kart, ste verjetno opazili, da so cene pri posrednikih (npr. BudgetAir, Mytrip, Tripair …) običajno nižje kot pri letalskih družbah. Cene na Billiger Mietwagen so prav tako običajno nižje, kot če bi najem avtomobila rezervirali direktno pri ponudniku.

Prednosti billiger-miertwagen.de

 • Ugodna ponudba brez skritih stroškov: Našli boste ugodne ponudbe brez skritih dodatnih stroškov, ki bi vam jih ponudnik lahko vsilil na kraju samem ob prevzemu avtomobila. Kar boste rezervirali in plačali, boste tudi dobili. S pomočjo naprednega filtra je možno izbrati pravo ponudbo (opisano v nadaljevanju prispevka), da vas kasneje dodatni stroški ne bodo presenetili. Načeloma vam ob prevzemu avtomobila ne bo treba plačati ničesar več, razen najema dodatne opreme po potrebi (navigacija, otroški sedež …).
 • Vključena vsa zavarovanja: S filtrom si enostavno prikažete ponudbe (opisano v nadaljevanju prispevka), v katere so vključena vsa zavarovanja in se vam ni treba bati za poškodbe, ki bi jih lahko naredili na najetem avtomobilu.
 • Zanesljivi in preverjeni ponudniki: Pri vsaki ponudbi je navedena tudi povprečna ocena ponudbe in ponudnika, ki temelji na podlagi ocen in mnenj številnih strank, kar vam bo v pomoč pri izbiri.
 • Brezplačna odpoved rezervacije: Rezervacijo lahko brezplačno odpoveste do 24 ur pred najemom avtomobila. Če kasneje najdete cenejšo ponudbo ali spremenite svoje načrte, rezervacijo lahko brezplačno odpoveste in ponovno rezervirate.
 • Plačilo najema takoj: Plačilo s kreditno ali debetno kartico se izvede takoj oziroma kmalu po opravljeni rezervaciji, kar pomeni, da najem avtomobila lahko plačate mesece vnaprej in vam ta strošek ne bo posegal v limit na vaši kreditni kartici v času potovanja, ko boste kartico potrebovali še za številna druga plačila.
 • Hitro vračilo denarja po odpovedi rezervacije: Če rezervacijo odpoveste, vam bo denar vrnjen na vašo kreditno kartico v relativno kratkem času (odvisno od ponudnika).
 • Enostavna uporaba in preglednost spletne strani: Kljub temu, da je spletna stran v nemščini, je njena uporaba enostavna tudi za tiste, ki nemško ne znajo, prikaz ponudb pa je zelo pregleden in je lahko najti pravo.

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

Kaj morate še vedeti pred najemom avtomobila?

 • Mednarodno vozniško dovoljenje: Preverite, če v državi, kamor potujete, in pri ponudniku, kjer najemate avtomobil, potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje. Preberite pogoje ponudnika ali pravočasno pred odhodom na potovanje kontaktirajte kar svoje prevzemno mesto in preverite, če ga bodo zahtevali od vas. Mednarodno vozniško dovoljenje vam izda AMZS. Več informacij najdete na njihovi spletni strani.
 • Voznik mora biti imetnik kreditne kartice: Voznik bo pred prevzemom avtomobila na kraju samem moral predložiti kreditno kartico (nikakor ne debetno ali predplačniško), izdano na svoje ime. Predhodno rezervacijo in plačilo najema na spletni strani billiger-mietwagen.de pa lahko opravite tudi s katerokoli drugo plačilno kartico (kreditno ali debetno), ni nujno, da je njen imetnik voznik. NASVET: Če tisti, ki namerava večji del poti voziti, nima kreditne kartice, izberite ponudbo, ki ima vključenega dodatnega voznika. Tako je formalno glavni voznik lahko kdorkoli iz vaše družbe, ki ima kreditno kartico in vozniško dovoljenje, vozi pa naj potem kot dodatni voznik nekdo drug, če prvi ne želi ali je slabši voznik.
 • Starost voznika: Voznik mora biti ob najemu avtomobila star vsaj 25 ali 26 let, v nasprotnem primeru večina ponudnikov zaračunava doplačilo za mladega voznika. V pogojih najema preverite, koliko to znaša.

Kako rezervirati?

1. KORAK: Iskanje ponudb

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

Odprite spletno stran billiger-miertwagen.de.

1) Lokacija najema

Radi bi najeli avtomobil v San Franciscu, zato v polje Abholort eingeben vpišemo »San Francisco« in iskalnik nam ponudi več različnih lokacij, kjer lahko v San Franciscu prevzamemo avto. Ker bi ga radi prevzeli na letališču, kamor priletimo, lahko vpišemo kar kodo letališča »SFO«.

Če bi avto radi vrnili na drugi lokaciji, označite okence pri Rückgabe an einem anderen Ort. Pojavi se novo polje, v katerega vnesite želeno lokacijo, npr. »San Francisco Stadt/Bahnhof (mesto/železniška postaja)«.

POMEMBNO: Za vračilo avtomobila na drugi lokaciji je potrebno doplačilo, le izjemoma je ponekod in pri nekaterih ponudnikih brezplačno. Preverite cene z vračilom na isti in na drugi lokaciji in jih primerjajte.

2) Datum in ura najema

Izberemo še datum in uro najema (Abholung um) ter datum in uro vračila (Rückgabe um). Izberite uro prevzema vsaj pol ure po predvidenem pristanku letala.

POMEMBNO: Ura vračila avtomobila naj bo zgodnejša ali enaka uri prevzema, saj boste morali v primeru kasnejšega vračila plačati en dan najema več.

2. KORAK: Prikaz in filtriranje ponudb

Na kaj moramo biti pozorni?

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa Po kliku na gumb Mietwagen finden nam bo iskalnik prikazal ponudbe in jih razvrstil po ceni od najnižje do najvišje. Za nizkimi cenami se običajno skrivajo slaba zavarovanja in dodatni stroški. Najprej moramo ponudbe filtrirati, da nam bodo prikazane le najboljše, s čim manj tveganji in brez dodatnih stroškov.

V filtru na levem robu spletne strani (Beliebte Filter) obvezno izberimo najpomembnejše:

1) Zavarovanje brez odbitne franšize (ohne Selbstbeteiligung)

OHNE (Selbstbeteiligung) = BREZ (odbitne franšize)
MIT (Selbstbeteiligung) = Z (odbitno franšizo)

To je najpomembnejši korak pri iskanju in filtriranju ponudb! Da boste z najetim avtomobilom na poti brez skrbi, potrebujete dobro zavarovanje. V filtru označite ohne Selbstbeteiligung / Erstattung d. Selbstbeteiligung (brez odbitne franšize), kar pomeni, da vam v primeru povzročitve škode, ne bo treba plačati ničesar, razen za nekatere manj pogoste vrste škode, ki se jih, odvisno od ponudnika, zavaruje posebej in doplača (poškodbe podvozja, pnevmatik …). Če imate zavarovanje brez odbitne franšize, vam bodo morda ob prevzemu avtomobila na kreditni kartici rezervirali manjši znesek ali sodeč po izkušnjah sploh nič. Praviloma rezervirajo znesek v višini odbitne franšize, kar tudi piše v pogojih najema.

Kaj je odbitna franšiza? Primer: Če v pogojih najema piše, da znaša odbitna franšiza 1.400 € (npr. Diebstahlversicherung (TP) inklusive: Mit Selbstbeteiligung 1400.00 EUR in/ali Vollkaskoversicherung (CDW) inklusive: Mit Selbstbeteiligung 900.00 EUR), pomeni, da morate škodo na avtomobilu do te vrednosti plačati sami, prav to vrednost vam zato rezervirajo na kreditni kartici in vam jo po vračilu nepoškodovanega avtomobila vrnejo. Za popolno brezskrbnost torej potrebujete zavarovanje brez odbitne franšize.

OPOMBA: V zadnjem času dobivam veliko vprašanj v povezavi z zavarovanjem brez odbitne franšize, saj pride v postopku rezervacije ali po zaključeni rezervaciji do nekaj nejasnosti. Kljub temu, da v filtru izberete ohne Selbstbeteiligung / Erstattung d. Selbstbeteiligung (brez odbitne franšize) in v hitrem pregledu ponudbe tudi tako piše, je nato v ponudnikovih pogojih najema napisano, da so vključena le zavarovanja z odbitno franšizo (npr. Diebstahlversicherung (TP) inklusive: Mit Selbstbeteiligung 1400.00 EUR in/ali Vollkaskoversicherung (CDW) inklusive: Mit Selbstbeteiligung 900.00 EUR). Ne skrbite, še vedno imate v ponudbi vključeno zavarovanje brez odbitne franšize (ohne Selbstbeteiligung ali ohne Selbstbeteiligung durch Erstattung), saj ga doplačate pri posredniku, pri katerem najem avtomobila rezervirate in plačate, in ne pri ponudniku, pri katerem avto prevzamete.

Posrednik, ki ima največkrat najcenejše ponudbe in je zato med uporabniki Billiger Mietwagen tudi zelo pogosta izbira, je CarDelMar. Pri njihovih ponudbah bo morda pisalo:

ohne Selbstbeteiligung (durch Erstattung)
Im Schadensfall behält der Vermieter Ihre Kaution als Selbstbeteiligung ein. Diese wird Ihnen jedoch von CarDelMar gemäß seiner AGB zurückerstattet.

To pomeni, da boste v primeru škode ali kraje avtomobila ponudniku morali plačati škodo do višine odbitne franšize, torej bo kavcijo na kreditni kartici zadržal ali kreditno kartico naknadno bremenil v vrednosti škode oziroma največ v vrednosti odbitne franšize, nato pa vam bo ta znesek posrednik (npr. CarDelMar), pri katerem ste najem avtomobila rezervirali in zavarovanje brez odbitne franšize doplačali, povrnil.

V poslovalnici, v kateri boste prevzeli avto, o zavarovanju brez odbitne franšize, ki ste ga posebej doplačali pri posredniku, morda ne bodo vedeli nič in vam bodo želeli prodati svoje dodatno zavarovanje, ki običajno ni poceni. Ker zavarovanje že imate, ga mirno lahko odklonite. Res pa je, da bodo potem morda vašo kreditno kartico bremenili za najvišjo možno kavcijo, toliko, kolikor znaša odbitna franšiza, napisana v pogojih najema, zato morate na kreditni kartici imeti dovolj visok limit.

2) Gorivo (GuteTankregelung)

V filtru označite Gute Tankregelung, kar pomeni, da boste avtomobil vrnili z istim nivojem goriva, kakršen je bil ob prevzemu (poln rezervoar ali polovica rezervoarja). Tako vam ponudnik ne bo dodatno zaračunal storitve polnjenja in goriva po svoji, običajno višji, ceni.

3) Kilometri (alle Kilometer frei)

Skriti stroški so pri nekaterih ponudnikih še pri številu prevoženih kilometrov, zato glejte ponudbe, označene z alle Kilometer frei, kar pomeni, da lahko prevozite neomejeno številko kilometrov. Ponudbe, ki imajo vključeno omejeno število kilometrov, so cenejše, vendar boste vsak dodaten kilometer drago doplačali.

4) Dodatni voznik (Zusatzfahrer inkl.)

Če namerava voziti več oseb, v filtru označite Zusatzfahrer inkl., kar pomeni, da je dodatni voznik vključen. Tudi pri ponudbah, kjer dodatni voznik ni vključen, se ga naknadno ob prevzemu avtomobila lahko doplača, vendar prej v pogojih najema (Mietbedingungen) preverite, kakšno je doplačilo (€/dan). Morda bo ponudba, ki ne vključuje dodatnega voznika ob naknadnem doplačilu še vedno cenejša od tiste, ki ga že vključuje, zato morate ponudbe med seboj primerjati in preveriti cene v pogojih najema (Mietbedingungen), ter tako izvedeti, katero se bolj splača izbrati.

3. KORAK: Pregled in izbira ponudbe

Kako velik naj bo avtomobil, je odvisno od vaših potreb in od tega, koliko ste zanj pripravljeni plačati. Najcenejše ponudbe vključujejo manjše avtomobile (Kleinwagen). Če potrebujete večjega, v filtru na levem robu spletne strani pod Fahrzeug izberite Kompaktklasse ali Familienwagen.

OPOMBA: Znamka in model avtomobila, ki sta prikazana v ponudbi, sta le informativna. Ni nujno, da dobite točno tak avtomobil. V ZDA je Kleinwagen lahko že prostorna limuzina, v kateri se udobno pelje do pet oseb. Midva sva v San Franciscu prejela prostorno Hyundai Elantro (na sliki zgoraj), čeprav sva rezervirala Kleinwagen.

1) Hiter pregled ponudbe

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

Če ima ponudba samo zelene kljukice pomeni, da je najpomembnejše vključeno:

 • Vollkasko- und Diebstahlschutz: ohne Selbstbeteiligung (polni kasko in zaščita pred krajo, brez odbitne franšize)
 • Haftpflicht 1.000.000 USD (zavarovanje avtomobilske odgovornosti do milijon USD)
 • mit Glas-/Reifenschutz (zaščita stekel in pnevmatik)
 • alle Kilometer frei (vključeno neomejeno število prevoženih kilometrov)
 • Gute Tankregelung (vozilo vrnete z istim nivojem goriva, kakršen je bil ob prevzemu, brez dodatnih stroškov za gorivo in storitev polnjenja)
 • Zusatzfahrer (dodatni voznik je vključen)
 • kostenlos stornierbar (brezplačna odpoved)

Bodite pozorni, če se v tem delu ponudbe pojavljajo rdeča okenca namesto zelenih s kljukico. Takim ponudbam se raje izognite.

Na vrhu je tudi povprečna ocena ponudbe, v našem primeru 9,2/10. Višja je, bolje je. Izračuna se na podlagi vključenih zavarovanj, ocen ponudnika in drugih pomembnih sestavin ponudbe (vključeni kilometri, gorivo, storitve …).

2) Podroben pregled ponudbe

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

Da se prepričate o vseh pogojih najema, zavarovanjih in doplačilih, kliknite na zum Angebot (do ponudbe).

Vozilo (Fahrzeug)

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

Tu so napisani podatki o vozilu. Znamke in modeli avtomobilov, ki so navedeni, so le informativni za predstavo o velikosti in razredu avtomobila. Ni nujno, da dobite katerega izmed njih. Velikokrat ponudniki za boljše zadovoljstvo strank dajo v najem boljše oziroma večje vozilo, če ga imajo na razpolago.

Zavarovanje (Versicherung)

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

Naša ponudba ima vključena vsa zavarovanja:

 • polni kasko in zavarovanje proti kraji brez odbitne franšize (Vollkasko- und Diebstahlschutz ohne Selbstbeteiligung);
  OPOMBA: Pri nekaterih ponudbah je možno tudi, da v tem delu piše brez odbitne franšize z vračilom (ohne Selbstbeteiligung durch Erstattung), kar pomeni, da v primeru škode ali kraje avtomobila ponudnik na kreditni kartici zadrži kavcijo ali kreditno kartico naknadno bremeni za znesek, ne višji od višine odbitne franšize, posrednik, pri katerem ste avtomobil rezervirali in doplačali zavarovanje brez odbitne franšize, pa vam ta znesek kasneje povrne.
 • zavarovanje za poškodbe stekel in pnevmatik (Glas-/Reifenschäden);
 • zavarovanje za poškodbe podvozja (Unterbodenschäden);
 • zavarovanje odgovornosti (Haftpflicht);
 • posrednik bo povrnil vse stroške v primeru škode (Bearbeitungsgebühr wird erstattet).

Pogoji najema (Mietbedingungen)

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

Kliknite na povezavo Mietbedingungen (pogoji najema) in odprlo se bo novo okno, v katerem so navedena vključena zavarovanja, pogoji najema (starost voznika, gorivo, kilometri, dovoljenje za prečkanje državnih meja …) in morebitna doplačila (dodatna oprema, dodatni ali mladi voznik …). Prav tako je tu napisano, katere kartice sprejemajo za garancijo ob prevzemu avtomobila in kolikšna je kavcija. Če ne znate nemško, si posamezne besede ali stavke pomagajte prevesti z Google Prevajalnikom.

OPOMBA: Naj vas ne zmede, če je kljub temu, da ste po zgornjih navodilih v filtru izbrali le ponudbe z zavarovanjem brez odbitne franšize (ohne Selbstbeteiligung / Erstattung d. Selbstbeteiligung), v pogojih najema napisano, da so v ponudbo vključena le zavarovanja z odbitno franšizo (npr. Diebstahlversicherung (TP) inklusive: Mit Selbstbeteiligung 1400.00 EUR in/ali Vollkaskoversicherung (CDW) inklusive: Mit Selbstbeteiligung 900.00 EUR). Seveda si za potovanje brez skrbi želimo najeti avtomobil z zavarovanjem BREZ odbitne franšize. To zavarovanje običajno sklenemo pri posredniku in ne pri ponudniku, čigar pogoji najema so napisani v ponudbi. V primeru škode ali kraje avtomobila bo ponudnik sorazmerno z ocenjeno škodo zadržal kavcijo na kreditni kartici ali kreditno kartico naknadno bremenil, toda največ do višine odbitne franšize (v zgornjem primeru do 900 EUR za povzročitev škode in 1.400 EUR za krajo). Posrednik, pri katerem ste rezervirali avto in hkrati doplačali zavarovanje BREZ odbitne franšize, pa vam bo ta znesek kasneje povrnil.

OHNE (Selbstbeteiligung) = BREZ (odbitne franšize)
MIT (Selbstbeteiligung) = Z (odbitno franšizo)

3) Pogodbeni partnerji (Vertragspartner) – posrednik (Veranstalter) in ponudnik (Vermieter)

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

Tu je naveden posrednik (Veranstalter), ki je v našem primeru AutoEurope. AutoEurope je agencija, ki sprejema rezervacije najema avtomobilov za drugega ponudnika. Pri posredniku rezervirate in plačate najem avtomobila in v večini primerov tudi posebej doplačate zavarovanje brez odbitne franšize.

Ponudnik (Vermieter vor Ort) pa je tisti, ki ima svoje poslovalnice v mestih in na letališčih, ima v lasti vozilo, ki ga najemate, in ga na kraju samem pri njem tudi prevzamete. V našem primeru je to Dollar. Torej boste na kraju samem morali poiskati poslovalnico (okence) z imenom ponudnika in ne posrednika. Pod mehr Infos lahko preverite ocene in komentarje njihovih strank (Kundenbewertung).

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

4. KORAK: Rezervacija in plačilo

1) Podrobnosti o najemu avtomobila (Mietwagen-Details)

Če izbrana ponudba vključuje vsa pomembna zavarovanja in pogoje, opisane v 3. koraku, in se zanjo odločite, nadaljujte na naslednji korak.

Če avto najemate na letališču in boste tja prileteli z letalom, pred nadaljevanjem vpišite še številko leta (Flugnummer).

Nato kliknite na gumb Fahrer- & Zahlungsdaten.

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

2) Osebni podatki (Persönliche Daten)

Na naslednji strani vpišite podatke o vozniku (Angaben zum Fahrer) in podatke o kreditni kartici (Zahlungsdaten), s katero želite plačati. Na tem koraku lahko izberete tudi dodatke (Extras), kot so GPS navigacija, otroški sedeži …

Nato kliknite na gumb Buchung prüfen.

3) Dokončanje rezervacije in plačilo (Buchung abschließen)

Na zadnji strani ponovno preverite osebne podatke o vozniku (Persönliche Daten des Fahrers), podatke o kreditni kartici (Zahlungsdaten) in podatke o pogodbi (Vertragsinformationen).

Na koncu kliknite na gumb Zahlungspflichtig buchen. Rezervacija je opravljena.

5. KORAK: Potrditev rezervacije

V roku nekaj ur ali naslednji dan boste na e-poštni naslov prejeli potrditev rezervacije in vso dokumentacijo o najemu.

POMEMBNO: Dokumentacijo (voucher), ki jo boste prejeli od posrednika ali ponudnika dobro preglejte in primerjajte s podatki o rezervirani ponudbi, ki jih prejmete od Billiger Mietwagen. Vključena zavarovanja in pogoji se morajo ujemati. Lahko se zgodi, da na dokumentaciji kaj, kar bi moralo biti vključeno, ni omenjeno ali pa je navedeno napačno.

Bolje, da morebitne nejasnosti in nepravilnosti pri rezervaciji uredite pred potovanjem, kot da bi ob prevzemu avtomobila morali kaj nepričakovano doplačati. Tudi če se vam to zgodi, bi morali kasneje dobiti povrnjeno od Billiger Mietwagen, vendar morate shraniti vsa dokazila o doplačilu. E-poštni naslov za reklamacije je kundendienst@billiger-mietwagen.de.

Ste najeli avtomobil preko Billiger Mietwagen s pomočjo tega prispevka? Delite svojo izkušnjo z nami.

Prispevek želim izboljšati in bodočim bralcem predstaviti več izkušenj uporabnikov spletne strani Billiger Mietwagen. Preko kontaktnega obrazca ali v komentarjih pod prispevkom mi, prosim, sporočite svoje izkušnje, ki ste jih imeli pri najemu avtomobila preko spletne strani Billiger Mietwagen. Predvsem me zanimajo morebitne težave, ki ste jih imeli ob prevzemu ali vračilu avtomobila, in informacije o rezervacijah na kreditnih karticah. Vam je morda uspelo najeti z debetno kartico?

Hvala za sodelovanje pri soustvarjanju tega prispevka.

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa