Bi radi na svojem potovanju poceni najeli avtomobil? Na spletu je ponudbe veliko in prav tako tudi veliko različnih cen, a za nerealno nizkimi cenami, ki pritegnejo našo pozornost, se običajno skrivajo dodatni stroški, pomanjkljiva zavarovanja in večje tveganje. Če bi radi najeli avtomobil kjerkoli na svetu, brez drobnega tiska, z vnaprej znanimi pogoji najema, vključenimi vsemi nujnimi in priporočljivimi zavarovanji in še vedno po ugodni ceni, to storite na spletni strani billiger-mietwagen.de.

Avto sva na tej spletni strani rezervirala večkrat. Prvič za potovanje po Islandiji, nato še v San Franciscu za potovanje po zahodu ZDA, v Lizboni za road trip po Portugalski, v Malagi za road trip po Andaluziji … Pri najemu nisva nikoli imela težav, nobenih zapletov in dodatnih stroškov ob prevzemu ali vračilu avtomobila.

Prednosti billiger-miertwagen.de

 • Ugodna ponudba brez skritih stroškov: Našli boste ugodne ponudbe brez skritih dodatnih stroškov, ki bi vam jih ponudnik lahko vsilil na kraju samem ob prevzemu avtomobila. Kar boste rezervirali in plačali, boste tudi dobili. Zato morate s pomočjo filtra (opisano v nadaljevanju prispevka) izbrati pravo ponudbo, da vas kasneje ne presenetijo dodatni stroški. Načeloma vam ob prevzemu ni treba plačati ničesar več, razen najema dodatne opreme po potrebi (navigacija, otroški sedež …).
 • Brezplačna odpoved rezervacije: Rezervacijo lahko brezplačno odpoveste do 24 ur pred najemom avtomobila. Če kasneje najdete cenejšo ponudbo ali spremenite svoje načrte, rezervacijo lahko brezplačno odpoveste in ponovno rezervirate.
 • Plačilo najema takoj: Plačilo s kreditno kartico se izvede takoj oziroma kmalu po opravljeni rezervaciji, kar pomeni, da najem avtomobila lahko plačate mesece vnaprej in vam ta strošek ne bo posegal v limit na vaši kreditni kartici v času potovanja, ko boste kartico potrebovali še za številna druga plačila.
 • Hitro vračilo denarja po odpovedi rezervacije: Če rezervacijo odpoveste, vam bo denar vrnjen na vašo kreditno kartico v relativno kratkem času (odvisno od ponudnika).
 • Enostavna uporaba in preglednost spletne strani: Kljub temu, da je spletna stran v nemščini, je njena uporaba enostavna tudi za tiste, ki nemško ne znajo, prikaz ponudb pa je zelo pregleden in je lahko najti pravo.

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

Kaj morate še vedeti pred najemom avtomobila?

 • Mednarodno vozniško dovoljenje: Preverite, če v državi, kamor potujete, in pri ponudniku, kjer najemate avtomobil, potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje. Preberite pogoje ponudnika ali pravočasno pred odhodom na potovanje kontaktirajte kar svoje prevzemno mesto in preverite, če ga bodo zahtevali od vas. Mednarodno vozniško dovoljenje vam izda AMZS. Več informacij najdete na njihovi spletni strani.
 • Voznik mora biti imetnik kreditne kartice: Voznik bo pred prevzemom avtomobila na kraju samem moral predložiti kreditno kartico (nikakor ne debetno ali predplačniško), izdano na svoje ime. Predhodno rezervacijo in plačilo najema na spletni strani billiger-mietwagen.de pa lahko opravite tudi s katerokoli drugo plačilno kartico, ni nujno, da je njen imetnik voznik. NASVET: Če tisti, ki namerava večji del poti voziti, nima kreditne kartice, izberite ponudbo, ki ima vključenega dodatnega voznika. Tako je formalno glavni voznik lahko kdorkoli iz vaše družbe, ki ima kreditno kartico in vozniško dovoljenje, vozi pa naj potem kot dodatni voznik nekdo drug, če prvi ne želi ali je slabši voznik.
 • Starost voznika: Voznik mora biti ob najemu avtomobila star vsaj 25 ali 26 let, v nasprotnem primeru večina ponudnikov zaračunava doplačilo za mladega voznika. V pogojih najema preverite, koliko to znaša.

Kako rezervirati?

1. KORAK: Iskanje ponudb

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

1) Lokacija najema

Radi bi najeli avtomobil v San Franciscu, zato v polje Abholort eingeben vpišemo »San Francisco« in iskalnik nam ponudi več različnih lokacij, kjer lahko v San Franciscu prevzamemo avto. Ker bi ga radi prevzeli na letališču, kamor priletimo, lahko vpišemo kar kodo letališča »SFO«.

Če bi avto radi vrnili na drugi lokaciji, označite okence pri Rückgabe an einem anderen Ort. Pojavi se novo polje, v katerega vnesite želeno lokacijo, npr. »San Francisco Stadt/Bahnhof (mesto/železniška postaja)«.

POMEMBNO: Za vračilo avtomobila na drugi lokaciji je potrebno doplačilo, le izjemoma je ponekod in pri nekaterih ponudnikih brezplačno. Preverite cene z vračilom na isti in na drugi lokaciji in jih primerjajte.

2) Datum in ura najema

Izberemo še datum in uro najema (am) ter datum in uro vračila (bis zum). Izberite uro prevzema vsaj pol ure po predvidenem pristanku letala.

POMEMBNO: Ura vračila avtomobila naj bo zgodnejša ali enaka uri prevzema, saj boste morali v primeru kasnejšega vračila plačati en dan najema več.

2. KORAK: Prikaz in filtriranje ponudb

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa  Po kliku na gumb Jetzt vergleichen nam bo iskalnik prikazal ponudbe in jih razvrstil po ceni od najnižje do najvišje. Za nizkimi cenami se običajno skrivajo slaba zavarovanja in dodatni stroški. Najprej moramo ponudbe filtrirati, da nam bodo prikazane le najboljše, s čim manj tveganji in brez dodatnih stroškov.

V filtru na levem robu spletne strani (Beliebte Filter) obvezno izberimo najpomembnejše:

1) Zavarovanje brez odbitne franšize (ohne Selbstbeteiligung)

Da boste z najetim avtomobilom na poti brez skrbi, potrebujete dobro zavarovanje. V filtru označite ohne Selbstbeteiligung (brez odbitne franšize), kar pomeni, da vam v primeru povzročitve škode, ne bo treba plačati ničesar, razen za nekatere manj pogoste vrste škode, ki se jih, odvisno od ponudnika, zavaruje posebej in doplača (poškodbe strehe, podvozja, pnevmatik …). Kaj ni vključeno v zavarovanje, piše v pogojih najema. Če imate zavarovanje brez odbitne franšize, vam bodo ob prevzemu avtomobila na kreditni kartici rezervirali manjši znesek ali sodeč po izkušnjah sploh nič. Praviloma rezervirajo znesek v višini odbitne franšize, kar tudi piše v pogojih najema. PRIMER: Če je odbitna franšiza 1.200 €, pomeni, da morate škodo na avtomobilu do te vrednosti plačati sami, prav to vrednost vam zato rezervirajo na kreditni kartici in vam jo po vračilu nepoškodovanega avtomobila vrnejo.

2) Gorivo (faire Tankregelung)

V filtru označite faire Tankregelung, kar pomeni, da boste prevzeli avtomobil s polnim rezervoarjem goriva in tudi s polnim ga boste morali vrniti. Tako vam ponudnik ne bo dodatno zaračunal storitve točenja in goriva po svoji, običajno višji, ceni.

3) Kilometri (alle Kilometer frei)

Skriti stroški so pri nekaterih ponudnikih še pri številu prevoženih kilometrov, zato glejte ponudbe, označene z “alle Kilometer frei”, kar pomeni, da lahko prevozite neomejeno številko kilometrov. Ponudbe, ki imajo vključeno omejeno število kilometrov, so cenejše, vendar boste vsak dodaten kilometer drago doplačali.

4) Dodatni voznik (Zusatzfahrer inkl.)

Če namerava voziti več oseb, v filtru označite Zusatzfahrer inkl., kar pomeni, da je dodatni voznik vključen. Tudi pri ponudbah, kjer dodatni voznik ni vključen, se ga naknadno ob prevzemu avtomobila lahko doplača, vendar prej v pogojih najema (Mietbedingungen) preverite, kakšno je doplačilo (€/dan).

3. KORAK: Pregled in izbira ponudbe

Kako velik naj bo avtomobil, je odvisno od vaših potreb in od tega, koliko ste zanj pripravljeni plačati. Najcenejše ponudbe vključujejo manjše avtomobile (Kleinwagen). Če potrebujete večjega, v filtru na levem robu spletne strani pod Fahrzeug izberite Kompaktklasse ali Familienwagen.

OPOMBA: Znamka in model avtomobila, ki sta prikazana v ponudbi, sta le informativna. Ni nujno, da dobite točno tak avtomobil. V ZDA je Kleinwagen lahko že prostorna limuzina, v kateri se udobno pelje do pet oseb. Midva sva v San Franciscu prejela prostorno Hyundai Elantro (na sliki zgoraj), čeprav sva rezervirala Kleinwagen.

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

1) Hiter pregled ponudbe

Če ima ponudba samo zelene kljukice pomeni, da je najpomembnejše vključeno:

 • Vollkasko- und Diebstahlschutz: ohne Selbstbeteiligung (polni kasko in zaščita pred krajo, brez odbitne franšize)
 • Haftpflicht 1.000.000 USD (zavarovanje avtomobilske odgovornosti do milijon USD)
 • mit Glas-/Reifenschutz (zaščita stekel in pnevmatik)
 • alle Kilometer frei (vključeno neomejeno število prevoženih kilometrov)
 • Tank: Voll/Voll (poln rezervoar goriva za polnega ob vračilu)
 • kostenlos stornierbar (brezplačna odpoved)

Bodite pozorni, če se v tem delu ponudbe pojavljajo rdeči klicaji.

2) Podrobne informacije o ponudbi in pogoji najema

Da se prepričate o vseh pogojih najema, zavarovanjih in doplačilih, kliknite na mehr Infos (več informacij).

Zavarovanje (Versicherung)

Naša ponudba ima vključena vsa zavarovanja, razen poškodbe strehe in podvozja niso zavarovane (Dach- und Unterbodenschäden abgedeckt).

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

Pogoji najema (Mietbedingungen)

Tu so napisani vsi pomembni pogoji najema in doplačila za dodatno opremo ali mladega voznika. Če ne znate nemško, si posamezne besede pomagajte prevesti z Google Prevajalnikom.

Vozilo (Fahrzeug)

Tu so napisani podatki o vozilu. Znamke in modeli avtomobilov, ki so navedeni, so le informativni za predstavo o velikosti in razredu avtomobila. Ni nujno, da dobite katerega izmed njih.

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

3) Posrednik (Veranstalter)

Tu je naveden posrednik (Veranstalter), ki je v našem primeru CarDelMar. CarDelMar je agencija, ki oddaja vozila v najem za drugega ponudnika.

4) Ponudnik (Vermieter)

Ponudnik (Vermieter) pa je tisti, ki ima vozilo v lasti in vam ga na kraju samem tudi da v najem. V našem primeru je to Dollar. Pod mehr Infos lahko preverite ocene in komentarje njihovih strank (Kundenbewertung).

4. KORAK: Rezervacija in plačilo

Ko se odločite za ponudbo, ki vam ustreza, kliknite na gumb Zum Angebot. Odpre se nova stran (Details und Abholort) s povzetkom ponudbe. Še enkrat preverite vse podatke.

Če avto najemate na letališču in boste tja prileteli z letalom, vpišite še številko leta (Flugnummer).

Nato kliknite na gumb weiter zu Adresse & Zahlungsart.

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

Na naslednji strani (Adresse und Zahlungsart) vpišite podatke o vozniku in podatke o kreditni kartici, s katero želite plačati. Označite, da ste prebrali pogoje najema in se strinjate z njimi, ter kliknite na gumb weiter (über Sicherheitserver).

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa

Na naslednji strani (Buchung abschließen) ponovno preverite osebne podatke o vozniku (Persönliche Daten des Fahrers) in podatke o kreditni kartici (Zahlungsdaten).

Na koncu kliknite na gumb Zahlungspflichtig buchen.

5. KORAK: Potrditev rezervacije

V roku nekaj ur ali naslednji dan boste na e-poštni naslov prejeli potrditev rezervacije in vso dokumentacijo o najemu.

ZDA ugoden road trip Rent a car potovanje poceni najem avtomobila Evropa